Hoe plaats je betonpoeren?

Betonpoeren zijn haast onmisbaar als je van plan bent om een stevige constructie te plaatsen. Betonpoeren zijn betonnen paaltjes die de draagkracht vormen van bouwwerken als een carport, een schutting of een overkapping. Je moet echter weten op welke manier betonpoeren geplaatst moeten worden. In dit artikel geven we je handvatten voor het plaatsen van betonpoeren.

Betonpoeren plaatsen

Betonpoeren zijn zeer handig als je een stevige pergola of een terrasoverkapping wilt plaatsen. Je kunt met betonpoeren namelijk zorgen voor het creëren van een stabiele basis voor de bevestiging. Hierdoor zal de constructie niet gaan verzakken, waardoor er geen vocht binnenkomt en de constructie veel langer mee zal gaan.

De benodigdheden

Om betonpoeren te plaatsen heb je een aantal spullen nodig waaronder gereedschappen en de materialen. Haal deze spullen tijdig in huis. Denk zo aan de betonpoeren, funderingstegels, snelbeton, een waterpas of een ander laser instrument en een schop.

Kort stappenplan

Werk volgens een stappenplan als je niets wilt vergeten tijdens de plaatsing. Hieronder is een kort stappenplan te vinden die je goed onderweg kan helpen:

Stap 1: Start door het graven van een gat voor de plaatsing van de betonpoer. Het gat moet niet te diep zijn zodat de betonpoer kan uitsteken boven de grond.
Stap 2: De betonpoer kan vervolgens in het gat worden geplaatst. Dit moet je op de funderingstegel doen voor stabiliteit.
Stap 3: Zet snelbeton en water, voeg de betonmortel toe in het gat en laat het cement uitharden.
Stap 4: Nu staat de betonpoer stevig genoeg.

De afronding

Na de plaatsing van de betonpoer is een nette afwerking nog noodzakelijk voor een mooie uitstraling.

Voor uitgebreide informatie bezoek je Betonpoer.com. Hier tref je alle details en kun je direct betonpoeren bestellen.

Hulp nodig bij uw bouwproject? Vraag vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan!