Ledstrips installeren: zo doe je dat

Het installeren van ledstrips is niet zo moeilijk. De ledstrips hebben een plakrand aan de achterkant waardoor je ze overal tegenaan kunt plakken. Hierbij is het noodzakelijk dat je de oppervlakte goed ontvet zodat de strips n goed blijft plakken. Doordat de ledstrips een plakrand hebben is het lastiger om de ledstrip onder een bed te plakken. Je zal merken dat de strips hier niet goed blijft plakken, zeker als de bekleding van het bed van stof is. Om er toch voor te zorgen dat de ledstrips na montage goed op zijn plek blijft zitten kun je kiezen voor led strip profielen. Door gebruik te maken van deze ledstrip profielen kun je ook direct de ledstrip wegwerken die je anders zou zien zitten. Dit zorgt voor een mooie afwerking en het zorgt ervoor dat de ledstrips goed op zijn plaats blijft zitten.

De plaatsing van de ledstrips

Wanneer je jouw ledstrips in huis hebt kun je deze gaan plaatsen. Of je nu gebruik gaat maken van een ledstrip profiel of niet, je dient te allen tijde rekening te houden met de voeding van de ledstrip. Zorgt er dus voor dat je met het plaatsen van de ledstrips met de voedingskabel begint bij het stopcontact. Zo weet je zeker dat je de ledstrips ook daadwerkelijk aan kunt zetten wanneer deze is gemonteerd. Vervolgens plaats je de ledstrip op de gewenste plaatst en knip je de strips af wanneer deze te lang is. Op de ledstrip zie je lijnen staan waar je kunt gaan knippen. Zorg er wel voor dat je alleen op de lijnen knipt, anders kun je de ledstrip kapot knippen.

Een Wifi ledstrip installeren

Wanneer je kiest voor een Smartledstrip dan kun je deze aansluiten op het wifi netwerk. In sommige gevallen dien je dan een speciale app te downloaden op je telefoon waar je deze strip mee kunt bedienen. Zo kun je de ledstrip aanzetten, dimmen of feller zetten of de kleur veranderen van de ledstrip. In de app kun je de ledstrip selecteren en deze vervolgens toevoegen. Met één druk op de knop kun je de LED strips bedienen vanaf je bank. Zo kun je bijvoorbeeld het licht in de keuken aanzetten terwijl je in de woonkamer bent en andersom. Naast dat je de strips met je smartphone kunt bedienen worden de strips vaak ook geleverd met een afstandsbediening waarmee je de kleuren kunt aanpassen of de ledstrips aan of uit kunt zetten.

Uitbesteden?

Wil je het grondig aanpakken en de ledstrips professioneel laten plaatsen op moeilijke plekken? Neem hiervoor vrijblijvend contact op met RS Aannemersbedrijf uit Rotterdam.