Stappenplan voor het plaatsen van een hardstenen dorpel

Wil jij graag een dorpel plaatsen tussen bijvoorbeeld de WC en de hal om een scheiding te kunnen maken tussen beide? Dan is het wel handig te weten hoe je dit moet doen. Het lijkt namelijk niet zo lastig, maar het kan best een uitdaging zijn. Special daarom hebben wij een aantal praktische tips voor je, waarmee jij stap voor stap je eigen hardstenen dorpel kunt plaatsen. Het is namelijk wel prettig dat dit op de juiste manier gebeurt. Nu is het nog niet zo heel erg dat de dorpel van de WC naar de hal niet helemaal juist is geplaatst, maar wanneer het om de dorpel van de badkamer gaat, is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Welke type dorpel kies je?

Dorpels zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Het grote voordeel wat je hebt, is dat je niet speciaal een dorpel op maat hoeft aan te schaffen, aangezien je deze ook zelf met het juiste materiaal op maat kunt maken. Beschik je nu niet over de juiste materialen, dan is een dorpel op maat bestellen natuurlijk wel een verstandige keuze. Bepaal dus eerst voor jezelf voor welk type steen je gaat en ook welke kleur je voorkeur heeft. Op basis daarvan kun je je dorpel(s) bestellen en kun je aan de slag.

De voorbereiding

Nadat je de dorpels bij Dorpel Shop hebt besteld, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit doe je door het aanmaken van de mortel. Deze mortel, wat ook wel bekend staat als cement, zorgt ervoor dat de dorpels goed en stevig op de grond blijven zitten, zodat ze geen kant meer op kunnen. Belangrijk is wel om ervoor te zorgen dat je geheel goed laat drogen, zodat de dorpel gedurende de dagen erna niet kan verplaatsen.

Tot slot

Wanneer je de dorpel hebt geplaatst, is het belangrijk het geheel goed te laten drogen. Eventuele mortelresten kun je prima verwijderen, zodat deze geen tijd hebben om op te drogen, waardoor je hier later problemen mee krijgt. Zoals je kunt zien is het zelf plaats van een dorpel een stuk eenvoudiger dan je misschien vooraf had gedacht. Je kunt het dus prima zelf doen als je een beetje handig bent en inzicht hebt.