Stappenplan voor het vervangen van je vensterbank

Ga jij binnenkort jouw vensterbank vervangen? Misschien is jouw huidige vensterbank te oud en daardoor aan vervanging toe, of wellicht wens jij gewoon een nieuwe vensterbank te plaatsen en een frisse uitstraling te creëren. Je kunt ervoor kiezen om de oude vensterbank te verwijderen en vervolgens de nieuwe vensterbank te plaatsen, of je kunt een nieuwe vensterbank plaatsen over de bestaande. Zorg er in ieder geval dat je voldoende informatie leest over dit proces, voordat je een volgende stap zet. Je kunt onder andere kiezen voor een composiet vensterbank

Benodigdheden voor het plaatsen van vensterbank

Bij het plaatsen van een vensterbank kun je kiezen uit verschillende typen. Het assortiment aan vensterbanken bestaat uit twee verschillende typen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De panelen zijn gemaakt van spaanplaat en daarmee is het materiaal uitstekend. Het verschil tussen de twee verschillende typen bestaat echter uit vensterbanken met en zonder afgeronde rand. Dit is een verschil in het ontwerp, waarbij jouw persoonlijke voorkeur en wens de doorslag kan geven. 

Stappenplan bij het klussen

Voor het klussen geldt dat het belangrijk is om een stappenplan te hanteren waarbij je allereerst de oude vensterbank verwijderd. Doe dit door gebruik te maken van een hobbymes, daarna kun je van onderaf de vensterbank losmaken door te hameren. Het is belangrijk om de ondergrond goed schoon te houden en de kitresten weg te wegen met een plamuurmes. Daarnaast is de maatvoering van de vensterbank belangrijk. Zorg ervoor dat je een vensterbank van de juiste maten aanschaft. 

Meten van de nieuwe vensterbank

Je kunt de breedte, hoogte en diepte van de vensterbank opmeten en op basis hiervan een nieuwe vensterbank aanschaffen. De afmetingen kun je tevens tekenen op het paneel. Een tip hierbij is om gebruik te maken van een profielmal. Deze kun je tegen het kozijn aanduwen zodat de verschuifbare naalden de juiste vorm aannemen. Hiermee voorkom je dat je een inschattingsfout maakt. Hierna kun je de vensterbank op maat zagen. Het is gelukkig mogelijk om dit gehele proces te doen zonder gebruik te maken van een expert. Lees echter voldoende informatie voordat je hiermee begint.

Zelf doen of uitbesteden?

Ben je ervaren met klussen, dan is een vensterbank zelf te vervangen. Wie graag het zekere voor het onzekere wil nemen kan hiervoor een vakman inschakelen. In Rotterdam kunt u voor het vervangen, renoveren en plaatsen van o.a. vensterbanken een vrijblijvende offerte aanvragen bij RS Aannemersbedrijf.