Voor tuinontwerp in Rotterdam bezoek je AMA Tuinontwerp

RS Aannemersbedrijf plaatst voor klanten schuttingen, blokhutten, vijvers en kan de gehele tuinaanleg realiseren naar de wens van de klant binnen de regio Rotterdam-Noord en Lansingerland. Voor het tuinontwerp in Rotterdam verwijzen wij echter naar een specialist zoals Ama Tuinontwerp. Hier wordt een volledige tuin eerst op schaal gemaakt (dit kan in de vorm van een maquette, of tuinschets) en wordt de tuin echt ontworpen door tuinarchitecten.

Specialisatie van AMA Tuinontwerp uit Rotterdam

Het optimaal ontwerpen van stadse tuinen, vaak minuscule postzegeltuinen, achterplaatsjes, dakterrassen, tot aan parken en groenvoorzieningen toe, vraagt om de hand van een tuinarchitect, gespecialiseerd in grote steden. AMA tuinontwerp is dan ook niet alleen in Rotterdam actief, maar ook in andere grote steden binnen de randstad, van Amsterdam tot Delft en Utrecht.

Het laten ontwerpen van een park, of parkachtige tuinen of juist een kleine tuin vereist niet alleen vakmanschap, maar ook diepgaande kennis van bomen en planten. Pauline van AMA tuinontwerp in Rotterdam creëert binnen haar specialisatie allerhande tuinen en lommerrijke parken die comfort en ontspanning bieden.

Het begint bij de conceptuele fase

In de beginfase van het ontwerpproces werkt AMA Tuinontwerp nauw samen met de klant om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Tijdens deze fase wordt eveneens informatie over de locatie, zoals bodemgesteldheid, klimaat en omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op het ontwerp in kaart gebracht. Vervolgens ontwikkelt AMA Tuinontwerp een conceptueel ontwerp dat de visie van de klant weerspiegelt, rekening houdend met zowel functionaliteit en design.

Ontwerpontwikkeling

Het ontwerp ontstaat aan de hand van technische tekeningen. Hierbij worden aspecten zoals terreinveranderingen, plantplaatsing, paden, terrassen, en eventuele waterpartijen of andere elementen geïntegreerd in het ontwerp. Tijdens deze fase maakt de architect ook een tuinmaquette, om de ruimtelijke verhoudingen en het algehele uiterlijk van de tuin beter te visualiseren.

Presentatie en overleg

Zodra het ontwerp en de maquette afgerond zijn, presenteert de tuinarchitect deze aan de klant. Tijdens deze presentatie worden eventuele wijzigingen of aanpassingen besproken en kan de klant een beter beeld krijgen van hoe de uiteindelijke tuin eruit zal zien. Het overleg met de klant is een belangrijke fase om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke ontwerp aan hun verwachtingen voldoet.

Uitvoering en begeleiding

Na goedkeuring van het ontwerp begeleidt de tuinarchitect de uitvoering van het project. Dit kan het selecteren van aannemers en het coördineren van de bouwwerkzaamheden omvatten. De architect zorgt ervoor dat het ontwerp nauwkeurig wordt geïmplementeerd en dat eventuele problemen tijdens de uitvoering worden opgelost. De maquette kan tijdens dit proces dienen als referentiepunt voor zowel de architect als de uitvoerders om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat overeenkomt met het oorspronkelijke ontwerp.

Onderhoudsadvies

Na voltooiing van het project kan de tuinarchitect advies geven over het onderhoud van de tuin om ervoor te zorgen dat deze zijn schoonheid behoudt en gezond blijft. Dit kan het verstrekken van informatie over plantverzorging, snoeitechnieken en algemeen tuinonderhoud omvatten, zodat de klant kan genieten van een prachtige tuin voor de lange termijn.