Het plaatsen van een schuifpui is maatwerk. Met een schuifpui haal je meer licht in huis en is de woonkamer verbonden met de tuin.

Schuifpui soorten
Net zoals kozijnen zijn schuifpuien leverbaar in kunststof, hout of aluminium. Iedere materiaalsoort heeft zo weer zijn voor- en nadelen en prijskaartje.

De aluminium schuifpui

Het grote voordeel van aluminium is dat het echt compleet onderhoudsarm is. Een aluminium schuifpui hoeft zelfs slechts zelden schoon gemaakt te worden omdat het vuil afstotend is.

Van een aluminium schuifpui mag je verwachten dat deze zeker 40 jaar mee gaat. Wat langer is dan een houten schuifpui.

Een aluminium schuifpui hoe je nooit over te schilderen, wat een groot voordeel van aluminium is. Het is wel zo dat je altijd aan de gekozen kleur vast zal zitten.

Houten schuifpui
Een houten schuifpui dient wel regelmatig overgeschilderd te worden. Afhankelijk van de ligging van de woning en de kwaliteit van het schilderwerk zal je een houten schuifpui iedere 5 tot 8 jaar moeten overschilderen.

Daar staat wel tegenover dat een houten schuifpui het minst in aanschaf kost. De levensduur van een houten schuifpui is echter wel korter dan die van een aluminium schuifpui.

Een houten schuifpui zal doorgaans zo’n 25 jaar mee gaan. Door de houten schuifpui goed te onderhouden kan de levensduur nog wat opgerekt worden. Dit is ook afhankelijk van de ligging van de woning. Als de woning dicht aan de kust ligt dan kan dit nadelig zijn voor de levensduur.

Een reden om een houten schuifpui te kiezen is vaak omdat dit beter bij de stijl van de woning past.

Kunststof schuifpui

Kunststof is net zoals aluminium onderhoudsarm. Het trek wel meer vuil aan en zal daardoor vaker schoon gemaakt moeten worden. Je mag er vanuit gaan dat een kunststof schuifpui wel 50 jaar mee kan gaan.

En wat tegenwoordig wel leuk van kunststof is, is dat het leverbaar is met houtstructuren.

Boomschors in big bags bestellen

Schuifpui prijzen

De prijzen van een schuifpui zijn op de eerste plaats natuurlijk afhankelijk van het gekozen materiaal. Een houten schuifpui zal in de meeste gevallen het goedkoopst zijn, deze prijzen liggen niet ver van de prijzen van kunststof schuifpuien. Aluminium schuifpuien zijn het duurst in aanschaf.

Verder zal de prijs van de schuifpui afhangen van het oppervlakte welke nodig is. Verder heeft de keuze van het dubbel glas invloed op de prijs. De prijs van dubbel glas wordt bepaald door de isolatiewaarde van het glas. Dit kan normaal dubbel glas zijn, HR, HR+, HR++ of HR+++. Hoe beter het glas de warmte isoleert hoe duurder het zal zijn. Doorgaans zal men kiezen voor een HR glassoort in de schuifpui. Dit heeft wel een meerprijs, maar deze is zo gering dat de meerprijs vrij snel terug te verdienen is door op stookkosten te besparen.

Tot slot heb je bij de prijs van een schuifpui natuurlijk ook te maken met de kosten voor het plaatsen. Hierbij heb je tevens de maken met de bereikbaarheid van de tuin vanwege het plaatsen van de schuifpui. In veel gevallen is het nodig dat hier een kraan voor wordt ingezet. Deze kan deze schuifpui in zijn geheel over de woning tillen. De kosten voor de kraan vallen over het algemeen wel mee omdat het een klus is welke vrij snel klaar is.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl